Heb ik ervaring van doen om deel te nemen aan de workshops?

Ervaring is niet belangrijk. Kintsugi is een manier van werken dat je snel onder de knie krijgt, met de vele extra tips en tricks in deze praktische workshop.Wanneer is de volgende workshop?

Het overzicht van de sessies kan je terugvinden in het agenda op onze site. Plan tijdig in, want de sessie zitten snel vol.Kan ik de workshop samen volgen met iemand?

Uit ervaring weten we dat het super fun is om dit samen met je lief, ouders of grootouders te doen. Je ontdekt wellicht creatieve dingen bij elkaar die anders nooit naar boven zouden zijn gekomen. Uiteraard ben je ook alleen welkom en kan je kintsugi ontdekken in een andere dimensie.I don’t speak Dutch. Do you organize your workshops also in English?

Yes, we do. Please have a look at our agenda on the website to see when and where we do it.Wat is het verschil tussen een 1 en 2 componenten lijm?

Een 1 component hoef je niet te mengen, maar zal in dikke lagen nooit volledig en snel verharden. Dus ongeschikt voor de kintsugi techniek. Onze bio-resin is 2 component en zal volledig verharden, zelfs in dikke lagenIs elke lijm hetzelfde?

Neen, je hebt 1 en 2 componenten. Plus je vindt veel epoxy lijmen op de markt die niet voedingsveilig of vaatwasbestendig zijn.Hoe lang moet ik wachten voor ingebruikname van het herstelde servies?

Neem je tijd en wacht minimaal een 6 tal dagen. Plaats het dan in de vaatwasser. Zo controleer je de verlijming en zorg je dat alles zuiver is gemaakt voor gebruik.Hoe groot mogen de vullingen zijn?

Het beste is steeds zo weinig als mogelijk van de bio-hars toe te passen. Dus als je scherven nauw aansluiten is dit het best. Indien je opvullingen dient te ondernemen groter dan 3 mm, pas je beter de kneedpasta toe.Is het voedselveilig?

Ja onze bio-resin is eens uitgehard en afgewassen in de vaatwasser fysiologisch neutraal. Je mag er olie, azijn, water, thee en alle kruiden in gereedmaken.Met wat reinig ik m’n gemorste bio-resin?

We adviseren hier gebruik te maken van onze ecologische reiniger. Deze is speciaal ontwikkeld voor het wegnemen van nog verse lijmresten. Eens uitgeharde bio-resin is zo ongelooflijk hard, dat je hem enkel nog mechanisch kan verwijderen. Wees dus voorzichtig en zorgvuldig bij het aanbrengen. Gebruik nooit water of thinner, dit lost immers de bio resin niet op.Hoe duurzaam is de Bio-resin?

Uit onze onderzoeken is gebleken dan onze bio-resin meerdere jaren stand houdt. Zelfs bij dagelijks gebruik van je servies. Soms kan er onder invloed van de zon een lichte onschuldige verkleuring ontstaan. Maar maak gerust gebruik van je porselein zou ik zeggen en geniet er de komende jaren van.Kan ik het enkel toepassen bij porselein of keramiek?

Neen, dit systeem is toepasbaar op verschillende ondergronden zoals glas, steen of beton. Gebruik gerust je verbeelding om dit op andere materialen uit te proberen. Let wel op plastic kan je het niet doen hechten.Wat is de aanbevolen hoeveelheid goudpoeder dat ik mag toevoegen?

Gebruik steeds zo weinig als mogelijk poeder. Het te veel aan poeder kan je nadien wel gewoon wegspoelen met veel water

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password