Over ons

Wie zijn we

Mijn fascinatie voor deze techniek heb ik gevonden tijdens een vakantie op Lanzarote. Tijdens m’n ontbijtritueel van koffie zetten, brak m’n kopje letterlijk in twee. Geen nood zei me de eigenaar van het Beachhouse93 Lanza Luc; Zoek eens 'kintsugi' op.

Maak kennis met Kintsugi

Kintsugi Porcelain repair is een nieuwe manier van het herstellen van gebroken porselein, dat gebaseerd is op de originele Japanse ambacht. Met deze kit combineer je de oude techniek met een innovatieve, duurzame bio-gebaseerde technologie. Door zichtbaar te herstellen benadruk je de beschadigingen van een voorwerp, waardoor het een nieuwe identiteit krijgt met een langere levensduur tot gevolg.

Over ons

Kintsugi, een gouden verbinding ofwel Kintsukuroi, een gouden reparatie is een 15e eeuwse Japanse kunst voor het herstellen van gebroken porselein. De techniek bestond erin om gebroken keramiek met zilver of goud te herstellen. In Japan dragen zichtbare breuken en sporen van herstelling bij aan de sierlijkheid van een object. Traditioneel wordt bij zulke herstellingen “Maki-e “ toegepast, een Japanse lak gemengd met zilver of goud poeder. In onze huidige formulatie worden bio-gebaseerde resins in combinatie met zilver of goud poeder verwerkt. Hierdoor ontstaat een duurzaam en ecologisch verantwoorde oplossing die voedselveilig en vaatwasbestendig blijft gedurende meerdere jaren.

Japanse Traditie

Kintsugi wordt vooral gecombineerd met porselein en keramiek voorwerpen in de Japanse theeceremonie. Chinese ambachtslieden hadden beschadigde theepotten geleverd en daarom vonden Japanse restaurateurs het mooier om deze te bewerken met de gouden Maki-e in combinatie met goudpoeder. Realisaties met Kintsugi waren op deze wijze zo mooi dat edellieden soms hun kostbaar porselein in stukken braken om er vervolgens een mooier object mee te realiseren.

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password